La bicicletada de la Setmana de la Mobilitat Sostenible és una passejada de 10km pels carrers de la ciutat, amb un recorregut apte per a tots els públics. Es planteja com una oportunitat perquè mares, pares i fills puguin gaudir de la bicicleta i es promogui l'ús d'aquest vehicle com a mode de desplaçament habitual.

La bicicleta ha anat guanyant protagonisme a Barcelona en els darrers anys, en la línia del que succeeix a moltes capitals europees. No contamina ni fa soroll i és altament eficient en els recorreguts urbans si es compara amb els vehicles a motor, a més dels beneficis per a la salut de les persones.

El Bicicleta Club de Catalunya (BACC), és l'entitat organitzadora d'aquesta pedalada popular. Al llarg dels 10 km de la passejada, els participants aniran acompanyants de voluntaris BACC i d'agents de Guàrdia Urbana que vetllaran per la seguretat del trajecte que es realitzarà sense tallar el trànsit (només es tallaran els carrers adjacents en el moment del pas de la ruta).

Per a poder participar a la bicicletada cal inscripció prèvia al web del BACC.

L'Associació Catalana d'Atàxies Hereditàries (ACAH) i la Plataforma per a la Recerca de les Atàxies Espinocerebeloses (R+SCAs) s'adhereixen a la pedalada amb la voluntat de sensibilitzar la ciutadania sobre els efectes de la malaltia, els beneficis de la biciteràpia i la necessitat d'incrementar la investigació. Per a més informació podeu consultar el blog de l’associació.